29 Ιαν, 2020

Μέσω 3D δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ανθρώπινοι κερατοειδείς χιτώνες

Επιστήμονες του Newcastle University δημιούργησαν τους πρώτους ανθρώπινους κερατοειδείς χιτώνες μέσω 3D printing- σε μια πρωτιά που αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για απεριόριστη προμήθεια κερατοειδών προς μεταμόσχευση.

Αιτία οι ψυχοσωματικές ασθένειες για την εκδήλωση ακμής

Τα ευρήματα μιας παγκόσμιας έρευνας που υπογραμμίζει την ανάγκη για τους δερματολόγους και τους γιατρούς να ανοίξουν προληπτικά ένα διάλογο με τους ασθενείς, σχετικά με το πραγματικό βάρος της ροδόχρου ακμής και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνεργαστούν για να επιτύχουν «καθαρό» δέρμα ανακοινώθηκαν σήμερα.

Παγκόσμιο Συνέδριο για την Οξεία Καρδιακή Ανεπάρκεια

Οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια που καταναλώνουν περισσότερη πρωτεΐνη ζουν περισσότερο, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στις 28 Μαΐου στο Heart Failure 2018 και στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Οξεία Καρδιακή Ανεπάρκεια, της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. 

Εμφύτευμα που ανιχνεύει στο αρχικό στάδιο τον καρκίνο

Ερευνητές στην Ελβετία ανέπτυξαν το πρώτο εμφύτευμα, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει πρόωρα τον καρκίνο στο σώμα και να τον «προδώσει», εμφανίζοντας ως προειδοποιητικό σημάδι μια μικρή τεχνητή ελιά πάνω στο δέρμα.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες σύμμαχος του εμφράγματος

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες όπως είναι τα φλαβονοειδή και οι κατεχίνες σύμφωνα με μελέτες των τελευταίων ετών, έχει διαπιστωθεί ότι έχουν προστατευτική δράση εναντίον του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων καθώς και των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Το 24% των ηλικιωμένων έχουν μολυνθεί από βακτήρια

Την ανάπτυξη μολύνσεων σε χώρους που ζουν οι ηλικιωμένοι ανέλυσαν εκτενώς επιστήμονες στη Β. Ιρλανδία προκειμένου να διαπιστώσουν το κατά πόσο αυτό μπορεί να αποτελεί κίνδυνο δημόσιας υγείας.

Πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι ένας πονοκέφαλος

Λίγο-πολύ όλοι μας γνωρίζουμε πόσο μπορεί να μας εξουθενωθεί ένας έντονος πονοκέφαλος . Συνήθως, η πρώτη μας αντίδραση είναι να πάρουμε ένα παυσίπονο , να πιούμε αρκετό νερό για να ενυδατωθούμε και να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την ημέρα μας.

Δημιουργεί ο ύπνος πέτρες στα νεφρά; -Τι λένε οι ερευνητές

Ο τρόπος που κοιμόμαστε πιθανότατα ευθύνεται για τη δημιουργία πέτρας στα νεφρά, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό έπειτα από την αξιολόγηση σε περισσότερα από 100 άτομα αναφορικά με τη θέση που λάμβαναν κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.

Ισχυρή η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στο εξωτερικό

Με 22 εταιρείες η ελληνική παρουσία στην Διεθνή Έκθεση Φαρμάκου CphI (25-27/10) ήταν πιο ισχυρή από ποτέ. Ένας υγιής κλάδος της ελληνικής οικονομίας που καταγράφει αθόρυβα εδώ και χρόνια τη δική του πορεία εκτός συνόρων.

Μια στις πέντε γυναίκες ζουν με αναπηρία

Περίπου μία στις πέντε Ελληνίδες (ποσοστό 21%) και ένας στους έξι Έλληνες (17%) άνω των 65 ετών ζουν σήμερα με κάποια σωματική αναπηρία που περιορίζει τις καθημερινές κινήσεις και δραστηριότητές τους, όπως να μαγειρέψουν, να ντυθούν, να κάνουν μπάνιο ή να πάνε για ψώνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3