×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 336

29 Ιαν, 2020


«Καλά να σου κάνουν γ@μημένε, μουσουλμάνος δεν είσαι γ@μώ το Κοράνι σου» σχολιάζει ένας Έλληνας χρήστης του facebook σε μια είδηση με τίτλο «“Έτσι με βασάνισαν οι τζιχαντιστές”: Μαρτυρία-σοκ πρόσφυγα από το Ιράκ».

Τζιχαντιστές

Σε μια άλλη είδηση με τίτλο «“Όχι” στους πρόσφυγες λέει ένας στους δύο Τσέχους», ένας άλλος Έλληνας χρήστης εκφράζει την ανησυχία του,  γράφοντας: «Μα τώρα, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Κι αν είναι σχέδιο των ISIS ο πόλεμος, αναγκάζεται να φύγει ο λαός και πηγαίνει στην Ευρώπη ή όπου αλλού και συνεχίζουν την σφαγή για να αφανίσουν τους Χριστιανούς. Δεν τους θέλουν. Θέλουν τον δικό τους Θεό να επικρατήσει; Για σκεφτείτε το λίγο;».

ISIS

Η είδηση αναφερόταν στην τάση που επικρατεί στην Τσεχία και εξέφραζε την μη αποδοχή των προσφύγων σε αυτήν, αλλά ο χρήστης έβγαλε από το μυαλό του ένα φανταστικό σενάριο, το οποίο δεν βασίζεται πουθενά, καθώς έκανε λόγο για σχέδιο των τζιχαντιστών με σκοπό να αφανίσουν τους Χριστιανούς. Το μόνο που ξέχασε να αναφέρει, δηλαδή, είναι η κατάληψη της γης από τους Αρειανούς. Το παράλογο όμως δεν είναι τόσο το σενάριο καθεαυτό, όσο το γεγονός ότι το ανέφερε σε μια είδηση η οποία ουδεμία σχέση είχε με τους τζιχαντιστές και τους Χριστιανούς. Η είδηση ήταν για τους πρόσφυγες.

Η έλλειψη παιδείας, η ξενοφοβία που «πλασάρεται» από τα ΜΜΕ και η ψευτο-υπερηφάνεια του Έλληνα είναι μερικά από τα βασικά συστατικά που περιέχει το «νερό» με το οποίο ποτίζονται τα μυαλά της Ελλάδας.

Κι αυτά τα μυαλά, δυστυχώς, αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αυτής της χώρας. Ποτίζονται ανελλιπώς και πολλαπλασιάζονται, αναπαράγοντας ιδέες που έχουν ακούσει κάπου, αλλά αδυνατούν να υποστηρίξουν.

Έτσι, βλέπουμε τους αστυνομικούς στη Σαμοθράκη να αφήνουν μετανάστες χωρίς νερό και φαγητό για τρεις μέρες, τους γιατρούς χωρίς Σύνορα να διαμαρτύρονται ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται ως «εγκληματίες» στην Ελλάδα, καθώς οι συνθήκες υποδοχής και κράτησής τους είναι άθλιες και άλλα απόνερα του ρατσισμού.

«Ξέρω ότι ο κόσμος εδώ δεν μας αποδέχεται, ήξερα την κατάσταση από πριν. Μπορώ να το διαβάσω στα μάτια και στους τρόπους τους, μπορώ να αισθανθώ πώς μας κοιτάζουν. Ξέρω, αλλά τι μπορώ να κάνω; Χάσαμε τη ζωή μας, χάσαμε την οικογένειά μας, χάσαμε τα λεφτά μας, χάσαμε τη δουλειά μας, χάσαμε την ευτυχία μας. Χάσαμε πολλά για να έρθουμε εδώ και να βρούμε μια νέα ζωή. Η Ελλάδα είναι η πύλη για την Ευρώπη» είχε δηλώσει ο 76χρονος Αφγανός πρόσφυγας Μοχάμαντ Σ.Ζ. στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αν συνεχίσουμε να βλέπουμε την μία όψη του νομίσματος, εκείνη που επιθυμούμε εμείς να δούμε, τότε όλο και περισσότερος κόσμος θα υποφέρει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3