29 Ιαν, 2020


Με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, δεν ξέρεις που βρίσκεται η αλήθεια… Ακόμα και τα συναισθήματα είναι στην αναζήτηση. Να ανησυχήσεις ή να καθησυχαστείς;

Από τη μια έχουμε την light πλευρά της ιστορίας, ο απομονωμένος Βαρουφάκης που δεν παρευρίσκεται στα τσιμπούσια των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, και από την άλλη, την βαριά πλευρά της έκβασης της κρίσης.


  Από την αρχή της ιστορίας των διαπραγματεύσεων, μια αίσθηση ανασφάλειας κυριαρχεί. Κάποιοι δεν είχαν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και τώρα σιγά σιγά, που τα ταμεία αδειάζουν και που δεν υπάρχει ρευστό για να δοθούν μισθοί και συντάξεις… αρχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα ανησυχίας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Μέχρι πρότινος, καημός όλων ήταν το στιλιστικό στοιχείο της ανερχόμενης κυβέρνησης, χάνοντας τον στόχο αλλά και την ουσία του θέματος.


  Οι αποφάσεις παίρνονται αδιαφορώντας για την ψυχολογία και τις επιπτώσεις των πολιτών. Θεωρούν πως κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου άλλα για πόσο μπορείς να πατάς και να επωφελείσαι από αυτό τον ύπνο, ακόμα και οι πολικές αρκούδες που πέφτουν σε χειμέρια νάρκη το χειμώνα ξυπνούν… Έτσι ο ελληνικός λαός θα ξυπνήσει και θα ξεσηκωθεί. Και το ένα κακό θα φέρει το άλλο.

Η ΑΝΕΧΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΠΕΙΝΑ… ΚΑΙ Η ΠΕΙΝΑ ΚΛΕΨΙΑ! Όπως μου είπε και ένας φίλος στην ερώτηση για το τι σκέψεις κάνει με όλα όσα συμβαίνουν στο πολιτικό σκηνικό. Με αυτή τη φράση μπορεί ο καθένας μας να φανταστεί ότι θέλει.

 Παρά την αισιοδοξία που προσπαθούν να μας προβάλλουν μετά από κάθε συζήτηση, δεν παύει να υπάρχει ο φόβος στη σκέψη της χρεοκοπίας. Μπήκαμε με μεγάλη θρασύτητα στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων, και θα βγούμε αρνάκια. Μην ξεχνάμε πως συμπληρώνουμε 5 χρόνια δανεισμού από τους φίλους μας, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ξαφνικά από φίλοι μας γινήκανε εχθροί. Από πότε εκείνος που μας δανείζει είναι εχθρός μας;

 Μήπως πρέπει να τους ευγνωμονούμε τελικά;
  Την ευθύνη για την καθυστέρηση της συμφωνίας κατά τα λεγόμενα του κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει η ελληνική πλευρά. Συγκεκριμένα επισήμανε «γνωρίζουμε όλοι ότι ο χρόνος πιέζει. Υπήρξε πολύς χαμένος χρόνος». Και έτσι όλο το βάρος πέφτει "κυρίως" στις ελληνικές αρχές. Ναι μεν οι δικοί μας δεν μπορούν να πραγματευτούν την κατάσταση με ταχύτητα αλλά και εκείνοι δεν τους διευκολύνουν. Δίκιο ή άδικο δεν θα επιρρίψω, άλλα η ζυγαριά ίσως έχει σηκώσει αρκετό βάρος και το ρίσκο είναι μεγάλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3