29 Ιαν, 2020


 Δεν γνώριζα πως επειδή υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία αγαπητοί γιατροί των εφημερευόντων «εκδικήστε» τους ασθενείς σας με το να τους ταλαιπωρείτε. Και αν δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε... ας κλείσουν όλα τα νοσοκομεία και να γνωρίζουμε όλοι μας πως καλύτερα να πεθάνουμε στα σπίτια μας... Πιο οικείο και το μέρος!

Από τη μια, να σας δικαιολογήσουμε για την κατάσταση γιατί δεν ευθύνεστε εσείς, όμως, κάποιος πρέπει να σηκώσει το βάρος. Ας μη διογκώνουμε τα προβλήματα. Έτσι δεν είναι;

Επιτελείτε το σημαντικότερο έργο στην κοινωνία. Δεν μπορείτε να περνάτε δίπλα από ασθενείς που υποφέρουν, αδιάφορα. Και να μην φτάνει μόνο αυτό, να ειρωνεύεστε και τους συγγενείς που ανησυχούν και περιμένουν τουλάχιστον 10 ώρες μέχρι να έρθει η σείρα τους. Και ποια είναι η σειρά; Όταν μέσα στα ματια μας τοποθετείτε το χαρτί της παραπομπής στο τέλος, και πάλι στο τέλος, και πάλι στο τέλος...Αυτό νομίζω, αγαπητοί μου πως ξεπερνάει τις ελλείψεις του νοσοκομείου σας, είτε σε επίπεδο γιατρών, είτε σε επίπεδο μηχανημάτων. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έλλειψη ανθρωπιάς. 

Λογικό, όταν η διοίκηση του νοσοκομείου είναι ανύπαρκτοι γίνεται ακριβώς αυτό που όταν η γάτα λείπει, τα ποντίκια χορεύουν. Αλλά δεν φταίτε εσείς, φταίμε εμείς και το σύστημά μας. Ένα σύστημα που δεν ελέγχει τίποτα και τα αφήνει όλα στην τύχη τους και αν τα ελέγξει... ίσως να είναι για συγκεκριμένο σκοπό.

Ποιος θα είναι αυτός που θα πάει, θα δει τι συμβαίνει στα νοσοκομεία και θα γυρίσει με την σκέψη πως πρέπει κάτι να αλλάξει. Πρέπει να αλλάξουμε. ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Να γίνουμε άνθρωποι και όχι εκμεταλλευτές ανάγκης.

Δυο πράγματα προσφέρετε στην κοινωνία την υγεία και την παιδεία... Που είναι;  Σε εσένα μιλώ αγαπητή μου κυβέρνηση και αγαπητές μου κυβερνήσεις που περάσατε, σαν να μην περάσατε.

Το βασικότερο που είναι η υγεία γιατί το έχετε αμελήσει, πόσες παρακλήσεις θέλετε και πόσες επιστολές για να καταλάβετε. Να καταλάβετε πως ένα νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με ένα μήχανημα και με γιατρούς που και αυτοί  δεν ξέρουν ποιον να δουν και ποιον να αφήσουν. Ή ξέρουν...

Μπορείτε να προσθέτετε φόρους, να μειώνετε συντάξεις, και να σιγοκαταστρέφετε την ΚΟΙΝΩΝΙΑ που σας ανέδειξε και σας έφερε στο φως. Αλλά, μην την αφήνετε και δίχως υγεία. Τόση «αχαριστία» πια.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3