29 Ιαν, 2020


Νομίζω ότι πλέον μπορώ να το πω χωρίς καμμιά επιφύλαξη: ο Αλέξης Τσίπρας τρέλανε και συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο! Ο άνθρωπος είναι, μαζί, ο Χουντίνι, ο πολλαπλασιάσας 5 άρτους και 2 ιχθύας, και ο Αίσωπος, στο ίδιο άτομο! Η ερώτησή μου όμως είναι η εξής: εμείς οι υπόλοιποι ξέρουμε πραγματικά τι θέλουμε;

Κατ'αρχάς, η πορεία που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας μετά τον Ιούλιο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι συνεχίζει να ξεστομίζει τα ίδια ηρωικά συνθήματα υπερβαίνει και την πιο οργιώδη φαντασία. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε δίκιο: ο τρόπος με τον οποίο, εν ριπή οφθαλμού, το 61% του δημοψηφίσματος του Ιουλίου μετετράπη σ'ένα τρίτο, απάνθρωπο μνημόνιο αξίζει να μπει στο βιβλίο Γκίνες!!! Και δυστυχώς η φαρσοκωμωδία δε σταματάει εδώ. Όσοι από σας δεν έχετε καλή μνήμη είχατε την ευκαιρία τον τελευταίο καιρό να θυμηθείτε, μέσα από πολιτικές και σατιρικές εκπομπές, την απίστευτη σωρεία ανασκευών απ'το “γελαστό παιδί” που αφορούν εξαιρετικά σημαντικά αλλά και λιγότερο σημαντικά ζητήματα: απ'το θέμα της αύξησης του αντιτίμου των εισιτηρίων στα ΜΜΜ μέχρι τον ΕΝΦΙΑ, κι απ'το ρόλο του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατ.Μεσογείου μέχρι τη συνεισφορά του Ολάντ στο Ελληνικό ζήτημα. Και υπάρχουν και πολλές άλλες. Είναι όμως δύο οι ανασκευές που απέδειξαν την πραγματική σκοπιμότητα που κρύβεται από πίσω: η ψήφιση ενός τρίτου μνημονίου (απ'τον άνθρωπο που αντιμετώπιζε τα μνημόνια μετά βδελυγμίας), κι η αγωνιώδης προσπάθεια εξεύρεσης συμμάχων ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού (απ'τον άνθρωπο που πάντα αρνείτο τη βοήθειά του στους οικονομικούς εγκληματίες αυτού του τόπου). Μήπως γίνονται ολ'αυτά για το καλό της χώρας; Όχι! Γίνονται για την καρέκλα της εξουσίας!

Ομολογώ όμως πως αδυνατώ να καταλάβω για ποιο ακριβώς λόγο διαμαρτύρονται οι αγαπητοί συν-Έλληνες. Και εξίσταμαι, γιατί η απάντηση “επειδή υποφέρουν” και μόνο δεν αρκεί:

—Γιατί διαμαρτύρονται κόμματα όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, και το ΠΟΤΑΜΙ; Δεν επιχειρηματολόγησαν ποικιλοτρόπως υπέρ της παραμονής στο Ευρώ με κάθε κόστος; Και το σημαντικότερο, δε στήριξαν με την ψήφο τους το τρίτο μνημόνιο; "Για το καλό της πατρίδας" μήπως; Ε, κι ο Αλέξης γι'αυτό τα κάνει όλα! Τι δηλαδή, το δικό τους "καλό" είναι πιο καλό απ'το "καλό" του Αλέξη; Αφού το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο έχει! Και τι σόι επιχείρημα είναι το "ψήφισα το μνημόνιο, αλλά δεν αναλαμβάνω το βάρος της πατρότητάς του"; Ούτε ο Πασχάλης δε θα χρησιμοποιούσε τέτοια σοφιστεία!

―Γιατί διαμαρτύρονται οι δημοσιογράφοι; Πάνε πια ο Βαρουφάκης, ο Λαφαζάνης, η Ζωή. Έφυγαν όλοι εκείνοι που απεργάζονταν "δόλια σχέδια" επιστροφής στη δραχμή, όλοι οι “μαθητευόμενοι μάγοι” που κορόιδευαν τους αγαπημένους μας φίλους και συμμάχους, όλοι όσοι εκτόξευαν "κούφιες απειλές" στους ισχυρούς. Έμεινε μόνο ο Αλέξης κι η νέα του συντροφιά να λιβανίζουν την πάλαι ποτέ μέγαιρα Μέρκελ.

—Γιατί διαμαρτύρονται οι οικονομικοί κι επιχειρηματικοί φορείς; Λίγο πριν το δημοψήφισμα δεν έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες που μια ρήξη με τους Ευρωπαίους θα είχε στην οικονομία, κι εύχονταν να επικρατήσει το λογικό και ρεαλιστικό "Ναι"; Ο κύριος Κορκίδης γιατί απελπίζεται τώρα, όταν προφήτευε όλα τα δεινά που θα έφερνε ο τυχοδιωκτισμός και τα capital controls;

—Γιατί, τέλος, διαμαρτύρεται ο απλός λαός; Δεν ήταν πολύς καιρός πριν που αγανακτούσε στις ουρές μπροστά απ'τα ATM, και που δήλωνε στις δημοσκοπήσεις, ακόμα κι εν καιρώ δημοψηφίσματος, ότι δε θέλει να φύγει απ'το Ευρώ—και συνεχίζει να το δηλώνει. Κι είναι ο ίδιος λαός που διαμαρτυρόταν και επί Σαμαρά για τα βάρβαρα μέτρα, και θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται είτε είναι στο τιμόνι ο Μεïμαράκης, είτε ο Τσώρτσιλ, είτε ο Δημήτρης ο Διαμαντίδης!

 

Ποιο είναι το βασικό επιχείρημα όλων όσοι διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία τους αλλά ταυτόχρονα δε θέλουν να φύγουμε απ'το Ευρώ; Ότι η κατάσταση δε θα ήταν τόσο άσχημη αν εξέλιπαν οι παθογένειες του Ελληνικού κράτους, όπως οι κομματικές προσλήψεις αντί των αξιοκρατικών ή ο γιγαντισμός του κρατικού τομέα, και καλλιεργούνταν στοιχεία όπως η τεχνογνωσία κι οι επενδύσεις. Πέραν όμως του ότι, για παράδειγμα, πάντα υπήρχαν ικανότατοι τεχνοκράτες (βλ.Στουρνάρας) οι οποίοι ωστόσο δε βελτίωσαν τίποτε, ξεχνάτε κάτι που ως ρεαλιστές που είστε, αγαπητοί συν-Έλληνες, δε θα έπρεπε να το παραβλέπετε: ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ χρωστάμε της Μιχαλούς! Και ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ οι τοκογλύφοι τα θέλουν όλα! Μιλούν για διαρθρωτικά μέτρα μακράς πνοής όταν μας έχουν φλομώσει στην “εδώ-και-τώρα” εισπρακτική αφαίμαξη. Και γιατί όχι; Δικό τους είναι το πάρτυ και δικοί τους οι κανόνες (ή η απουσία κανόνων). Και υπ'αυτή την έννοια, δύο είναι οι δρόμοι που ανοίγονται: ή επειδή είναι δικό τους το πάρτυ μένεις και κάνεις ό,τι σου λένε με...λεβεντιά και αισιοδοξία, και κυρίως άμεσα, ή επειδή είναι δικό τους το πάρτυ κι είναι βρωμεροί και τρισάθλιοι φεύγεις και πας σε άλλο πάρτυ—ή δεν πας σε κανένα! Προς το παρόν, πάντως, το να μείνετε σ'αυτό το πάρτυ και να περνάτε ζωή και κότα....ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3