29 Ιαν, 2020

Δεν το αγάπησε κανείς...

Μέρα και αυτή... με τα πάνω της, με τα κάτω της. Υγεία να έχουμε να αντιμετωπίζουμε την παραλογία...που είναι μπόλικη στις μέρες μας!

Δούναι και λαβείν

Το θέμα είναι τι θα δώσεις ή τι θα πάρεις; Αν δώσεις θα λάβεις αυτό που σου αναλογεί; Ή πρέπει να δίνεις δίχως να περιμένεις να πάρεις; Στο κάτω - κάτω μήπως δεν δικαιούσαι εν τέλει να λάβεις αλλά να δώσεις;

Αχ! Θεέ μου γιατί;

 Περνάει ο καιρός και όσο περνάει, ο πόνος μεγαλώνει... Ψάχνεις μέσα στον κόσμο την Αλήθεια, την αγάπη... Όμως, τίποτα! Καρδιές ψυχρές...απόμακρες. Είναι Παρασκευή μια μέρα που όλα μαζεύονται στο μυαλό και πρέπει να παρθεί μια απόφαση. Ένα ξεκαθάρισμα ζωής...

Ε.Ε., ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑ: ΔΕ ΣΦΑΞΑΝΕ!

Την περασμένη φορά, προσπάθησα να δείξω πώς και γιατί οι οπαδοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κι όπως συχνά αρέσκονται να υποστηρίζουν, “της Ευρωπαϊκής ενοποίησης”) αντέδρασαν στην απόφαση του κυρίαρχου Βρετανικού λαού στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016. Μια απ'τις βασικές μου θέσεις ήταν ότι η έκφραση της ελεύθερης, δημοκρατικής βούλησης του κυρίαρχου λαού μέσω ενός δημοψηφίσματος απετέλεσε (και θεμελιωδώς αποτελεί) απειλή για τα συμφέροντα του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών και των μεγάλων “παικτών” στο Ευρωπαϊκό “παιχνίδι”, κι αντίκειται στις αρχές πάνω στις οποίες θεμελιώνεται η δημιουργία μιας φεντεραλιστικής Ευρώπης.

ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ Η ΔΟΞΑ ΣΟΥ, ΑΓΓΛΙΑ!

Η 23η Ιουνίου 2016, η μέρα του Brexit, δεν θα περάσει στην Ιστορία: είναι ήδη Ιστορία! Και είναι μια υπέροχη μέρα! Μια μέρα που, όπως σωστά ειπώθηκε, ανήκει στους απλούς ανθρώπους. Όπως θα έπρεπε πάντα ν'ανήκει στους απλούς ανθρώπους η χάραξη του μέλλοντος της πατρίδας τους, δηλαδή, στο τέλος-τέλος της ημέρας, της ζωής και του σπιτικού τους.

«ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΒΛΕΠΟΝΤΑΙ...» ;

Φέτος, στα πλαίσια των Πανελληνίων Εξετάσεων, και συγκεκριμένα στο μάθημα της Έκθεσης, οι υποψήφιοι σπουδαστές κλήθηκαν να γράψουν για τη φιλία. Με αφορμή ένα σχετικό κείμενο του Ευάγγελου Παπανούτσου, κλήθηκαν να εκφράσουν την άποψή τους για τα χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας, καθώς και για «...τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης/διαδικτύου στη δημιουργία σχέσεων φιλίας».

Τις πταίει; Εμείς...Εσείς...ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

 Δεν γνώριζα πως επειδή υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία αγαπητοί γιατροί των εφημερευόντων «εκδικήστε» τους ασθενείς σας με το να τους ταλαιπωρείτε. Και αν δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε... ας κλείσουν όλα τα νοσοκομεία και να γνωρίζουμε όλοι μας πως καλύτερα να πεθάνουμε στα σπίτια μας... Πιο οικείο και το μέρος!

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΑΝΔΗΜΙΑ! (2ο Μέρος)

Είχα ξεκινήσει την περασμένη φορά να σχολιάζω χαρακτηριστικές περιπτώσεις που θεωρώ ότι δείχνουν με καταφανή τρόπο τη θρασύτατη μισαλλοδοξία εκείνων που (πολλές φορές γι'ακατανόητο λόγο) θεωρούν πως έχουν εξασφαλίσει “πιστοποιητικό δημοκρατικής ευαισθησίας”, και μετά κάνουν τα ίδια και χειρότερα απ'αυτά που κατακρίνουν! Δεν πειστήκατε ακόμα ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας; Ορίστε λοιπόν και το 2ο Μέρος, και στο τέλος και κάποια σημαντικά, νομίζω, συμπεράσματα για το τι τελικά σημαίνει να είσαι φασίστας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3