28 Ιαν, 2020

Όλοι έχουμε ένα... βαριδάκι!

Πόση ταπείνωση χρειάζεται να βάλουμε τον εαυτό μας κάτω από τους άλλους...Να αγαπάμε και να θυσιάζουμε ακόμα και το ΕΓΩ μας. Αυτό τον εγωισμό να ποδοπατήσουμε και να γίνουμε πιο αγαπητοί...πιο άνθρωποι. Να νιώθουμε τον πόνο του διπλανού μας, δικό μας πόνο.

Καθαρά Δευτέρα και Χριστιανισμός

 Σίγουρα για τους περισσότερους η Καθαρά Δευτέρα είναι μέρα ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς! Χαρακτηρίζεται ως Καθαρά διότι συμβολίζει την αρχή του καθαρισμού των χριστιανών, πνευματικά και σωματικα.

Η θαρραλέα κοπέλα που ακούμπησε τον Ιησού Χριστό

Σήμερα 29 Οκωβρίου η εκκλησία μας γιορτάζει την Αγία Αναστασία τη Ρωμαία... Η Αγία, είχε ένα σοβαρό πρόβλημα, είχε ασταμάτητη αιμοραγία... Μια μέρα έμαθε οτι ο Χριστός θα ερχόταν σε ενα χωριό, πήγε να τον βρει.. ο κόσμος ήταν πάρα πολύς... Παρόλ' αυτά η Αγία πέρασε ανάμεσα και βρήκε τον Ιησού και αγγιξε το ιμάτιο του και τότε η αιμοραγία σταμάτησε...

Ποια η σημασία της εορτής της Αγίας Σκέπης για την 28η Οκτωβρίου;

Η Αγία Σκέπη της  Θεοτόκου εν Βλαχερνώ εορτάζεται την 1η Οκτωβρίου. Η Εκκλησία της Ελλάδος όμως, την έχει μεταθέσει στις 28 Οκτωβρίου, όπου η Ελλάδα γιορτάζει το μεγάλο γεγονός της διασώσεως και απελευθερώσεως της από τον Ιταλογερμανικό ζυγό.

Στα μονοπάτια του Αγίου Όρους

   Προς τα Ουράνια... όπως λεει η όμορφη επίγραφη στην πόρτα του μοναστηριού του Αγίου Ανδρέα ήταν το ταξίδι μας στο Άγιο Όρος! Μετά από πολλές προσπάθειες με τον φίλο μου καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε  αυτό το ταξιδι στο πιο Άγιο... των βουνών.

Η Αγία Υπομονή- ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ

   Πόσο δύσκολο είναι στις μέρες μας κάποιος να απαρνηθεί τα πλούτη και τα χρυσάφια. Μια ζωή γεμάτη με όλα τα κοσμικά, επίγεια πλούτη, μια ζωή που σίγουρα κάποιος θα ζήλευε να αποκτήσει. Και όμως,η Αγία και θαυματουργή Υπομονή τα άφησε όλα πίσω της και επέλεξε το μοναχικό βίο. Έναν βίο που θα γέμιζε την ψυχή Της με την ΑΛΉΘΕΙΑ.

Αγία Ξενία- Προστάτιδα καρδιοπαθών και κατά της μαγείας

Μπορεί να μην είναι είναι ευρέως γνωστή η Αγία Ξενία... όμως η χάρη της όλο και περισσότερο φέρνει κοντά της τους πιστούς. Η Θαυματουργός Αγία Ξενία είναι προστάτιδα των καρδιοπαθών αλλά και ανθρώπων όπου υποφέρουν από έργα του κακού. Βοηθάει όποιον την πιστέψει και όλα από τη μια στιγμή στην άλλη μπορούν να αλλάξουν και να ειρηνεύσουν. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3