20 Σεπ, 2018

Η συνταγή της ημέρας είναι κολοκυθόσουπα βελουτέ. Μία πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη σούπα της εποχής που θα σας ξετρελάνει!

Υλικά για 4 άτομα

Για τη σούπα

  • 700γρ κολοκύθα
  • 2 πράσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πατάτα μεγάλη
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 15gr βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τα κρουτόν

  • 2 φέτες ψωμί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Λίγη τριμμένη φέτα ή γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

Για τα κρουτόν

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Με το μίγμα αυτό αλείφουμε τις φέτες ψωμιού και από τις 2 πλευρές και κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  3. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, τοποθετούμε τα ψωμάκια αραιά και ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά αναλόγως πόσο τραγανά τα θέλουμε.

Για τη σούπα

  1. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα πράσα για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  3. Μετά προσθέτουμε την πατάτα και την κολοκύθα τσιγαρίζουμε για άλλα 3 λεπτά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει όλα τα λαχανικά και αφήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να βράζει το νερό. Όταν βράσει χαμηλώνουμε στο μισό και βράζουμε για 45 λεπτά.
  5. Με το multiχειρός πολτοποιούμε το μίγμα, προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας.
  6. Σερβίρουμε με τα κρουτόν και την τριμμένη φέτα.

     photo credits: Ειρήνη Σάπκα

Καλή όρεξη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3