21 Σεπ, 2018

Η συνταγή της ημέρας είναι χταπόδι ξιδάτο με μουστάρδα. Μία παραλλαγή της κλασσικής συνταγής που απογειώνει την γεύση!

Υλικά

  • 1 κλ. Χταπόδι φρέσκο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο με εσπεριδοειδή
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα με το φύλλο δάφνης και το μπαχάρι. Το βράζουμε χωρίς καθόλου νερό μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά που θα βγάλει το χταπόδι.
  2. Αφαιρούμε το χταπόδι από την κατσαρόλα, ξεχωρίζουμε τα πλοκάμια του, τα κόβουμε σε φέτες και τοποθετούμε σε πιατέλα.
  3. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Προσοχή το μέλι το βάζουμε τελευταίο ώστε να μην προλάβει να κολλήσει στον πάτο του βάζου για να διαλυθεί πιο εύκολα.)
  4. Περιχύνουμε το χταπόδι με το ζωμό.
  5. Προτού σερβίρουμε αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

 

Καλή όρεξη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3