20 Σεπ, 2018

Η συνταγή της ημέρας είναι χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι, γιατί η νηστεία για πολλούς συνεχίζεται! Απολαύστε ελεύθερα!!

Υλικά

  • 1 κλ. κατεψυγμένο χταπόδι
  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ξύδι

Εκτέλεση

  1. Ξεπαγώνουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα. Γεμίζουμε με νερό και προσθέτουμε λίγο ξύδι. Το ζεματίζουμε για 10 λεπτά και μετά το αφαιρούμε και το κόβουμε σε κομματάκια.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λίγο λάδι.
  3. Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε και αυτά να σοταριστούν.
  4. Τέλος προσθέτουμε το χταπόδι και αφήνουμε για 3 λεπτά περίπου.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 3 λεπτά πάλι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ και το χυμό ντομάτας, το μπαχάρι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά.
  7. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε πήλινο γάστρα, προσθέτουμε 1 ποτήρι βραστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μακαρονάκι.
  8. Ψήνουμε με κλειστό το καπάκι της γάστρας για 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.

Καλή όρεξη!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3