19 Φεβ, 2018

Η συνταγή της ημέρας είναι νηστίσιμο ραβανί. Ένα γλυκό γι αυτή την περίοδο που πολλοί νηστεύουν αλλά θέλουν και λίγη ζάχαρη στη διατροφή τους. Δοκιμάστε το!

Υλικά

Για το ραβανί

  • 500gr ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χονδρό σιμιγδάλι
  • 1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 1 ποτήρι χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
  • Το ξύσμα από τα φρέσκα πορτοκάλια
  • 1κ.γ. baking soda
  • 1 baking powder
  • 1 βανίλια

Για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • Χυμός ½ λεμονιού

Εκτέλεση

Για το ραβανί

  1. Διαλύουμε τη bakingsodaστο χυμό πορτοκάλι σε ένα μπολ.
  2. Σε άλλο μπολ βάζουμε το χονδρό και ψιλό σιμιγδάλι, το bakingpowder, τη bakingsodaκαι τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε.
  4. Τέλος προθέτουμε και τις πορτοκαλάδες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί με ηλιέλαιο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Cγια 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  7. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Για το σιρόπι

  1. Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
  2. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για ακόμη 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στο κρύο γλυκό και το αφήνουμε να φουσκώσει και να τραβήξει όλο το σιρόπι.

Tip: Γαρνίρουμε εάν θέλουμε με αμύγδαλα και σερβίρουμε σε αυτούς που δεν νηστεύουν με παγωτό.

Καλή όρεξη!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3