17 Οκτ, 2018

Η συνταγή της ημέρας είναι η πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχετε φάει ποτέ! Δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε!!

Υλικά για 1 μεγάλο ταψί φούρνου

Για τη γέμιση

  • 7 μήλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1φλ. Σταφίδες
  • 2κ.γ. κανέλα
  • Ξύσμα από πορτοκάλι

Για τη ζύμη

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
  • ¾ του ποτηριού χυμό πορτοκάλι
  • 3 ½ ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 baking powder
  • Ξύσμα από πορτοκάλι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
  2. Σε μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, βάζουμε το baking, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  4. Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και το χυμό. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει εύπλαστη η ζύμη. (Η ζύμη ενδεχομένως να κολλάει λίγο στα χέρια, έτσι τη θέλουμε.)
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.
  6. Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε όλο το ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση, μαζί με τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ, και την απλώνουμε παντού. Το 1/3 της ζύμης που κρατήσαμε το πλάθουμε με τη βοήθεια αλευριού σε μπαστουνάκια και δημιουργούμε μία σκακιέρα πάνω από τη γέμιση.
  7. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.

Καλή όρεξη!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3