19 Δεκ, 2018

Η συνταγή της ημέρας είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά των γιορτών μιας και τα Χριστούγεννα δεν απέχουν και πολύ..!

Υλικά             

  • ·1kgχοιρινό ψαρονέφρι
  • 15 αποξηραμένα δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι)
  • 10 αποξηραμένα βερίκοκα (χωρίς κουκούτσι)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 200ml κόκκινο γλυκό κρασί
  • 2 πορτοκάλια χυμό
  • 70ml κονιάκ
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα και δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και στη συνέχεια το αφαιρούμε.
  2. Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν για 3-5 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, το κονιάκ και το μπαλσάμικο και αφήνουμε 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Διαλύουμε το μέλι στο χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  6. Προσθέτουμε τα βερίκοκα μόνο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Tip: Το γλυκόξινο ψαρονέφρι συνδυάζεται εξαιρετικά με ρύζι μπασμάτι.

Καλή όρεξη!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3