17 Οκτ, 2018

Η συνταγή της ημέρας είναι ένα πιάτο εύκολο και οικονομικό που ενδείκνυται για ορεκτικό σε ένα δείπνο με φίλους. Δοκιμάστε το και όλοι θα σας ζητάνε τη συνταγή!!

Υλικά

  • 1kg κολοκυθάκια
  • 225gr κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 200gr τυρί ρεγκάτο τριμμένο
  • 125gr ροκφόρ
  • 1φλ. Τριμμένη φρυγανιά
  • 10gr βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Τα κόβουμε σε φέτες και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
  2. Βουτυρώνουμε το πυρέξ και πασπαλίζουμε με τη τριμμένη φρυγανιά.
  3. Χωρίζουμε το ροκφόρ σε 2 μέρη και το ρεγκάτο σε 3 και αρχίζουμε τις στρώσεις.
  4. 1η στρώση: Κολοκυθάκια, ½ τριμμένο ροκφόρ, 1/3 ρεγκάτο / 2η στρώση: κολοκυθάκια, ½ τριμμένο ροκφόρ, 1/3 ρεγκάτο / 3η στρώση: κολοκυθάκια
  5. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε το μίγμα στο πιρέξ με τα κολοκυθάκια και τελειώνουμε με το τελευταίο 1/3 ρεγκάτο που μας απέμεινε.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Cγια 50 λεπτά – 1 ώρα ώσπου να ροδίσει .

 

Καλή όρεξη!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3