25 Απρ, 2018

H συνταγή της ημέρας είναι μαρμελάδα κυδώνι μήλο. Μία ιδιαίτερη γεύση που αξίζει να δοκιμάσετε!

Υλικά

  • 2 μεγάλα κυδώνια
  • 5 μεγάλα μήλα
  • χυμό 1 λεμονιού
  • ζάχαρη 3/4 κιλού για κάθε κιλό καθαρό φρούτο
  • χυμός 1 μεγάλου πορτοκαλιούκαι ½ λεμονιού
  • 3-4 φύλλα αμπαρόριζας,

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Κατόπιν τα ρίχνουμε σε νερό μαζί με τον χυμό ενός λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  2. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και γεμίζουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά. Βράζουμε μέχρι να λιώσουν τα φρούτα μας για 30 - 40 λεπτά περίπου.
  3. Αφού βράσουν τα πολτοποιούμε στην κατσαρόλα ή στο blender.
  4. Βάζυμε ξανά στην κατσαρόλα τον πολτό , την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και την αμπαρόριζα και βράζουμε ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.
  5. Όταν αρχίζει να συμπυκνώνεται η μαρμελάδα ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
  6. Ελέγχουμε εάν είναι έτοιμη η μαρμελάδα βάζοντας σε κρύο πιατάκι λίγη ποσότητα μαρμελάδας και σέρνοντας με το κουτάλι. Εφόσον η μαρμελάδα στέκεται είναι έτοιμη.

Tip: Η μαρμελάδα τρώγεται στο πρωινό με φρυγανισμένο ψωμί και τυρί και είναι πολύ ωραία για τάρτες.

Καλή όρεξη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3