16 Ιουλ, 2018

H συνταγή της ημέρας είνια ριζότο με κολοκύθα κίτρινη. Ένας συνδυασμός που αξίζει να δοκιμάσετε!

Υλικά για 4 άτομα

  • 700gr κολοκύθα κίτρινη
  • 200 gr ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • 100 gr κεφαλοτύρι
  • 10 gr βούτυρο
  • 1 ltνερό
  • 5 κ.σ. λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το νερό με τον κύβο σε μία κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν ώστε να κάνουμε ζωμό κοτόπουλου.
  2. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κυβάκια.
  3. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι και το αφαιρούμε όταν αρχίζει να μαυρίζει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό.
  4. Όταν είναι έτοιμο το κρεμμύδι ρίχνουμε και τα κυβάκια κολοκύθας και τα σοτάρουμε για 7 λεπτά ανακατεύοντας που και που για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα μετά το πέρας των 7 λεπτών ρίχνουμε και το ρύζι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  6. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και ρίχνουμε το ζωμό. Αφήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό.
  7. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για άλλα 5 λεπτά μέχρι το ριζότο μας να χυλώσει αλλά να παραμένει υδαρές. Σχόλιο: Μπορεί στην αρχή το ριζότο να φαίνεται πολύ υδαρές αλλά το ρύζι θα απορροφήσει το νερό και στη συνέχεια θα χυλώσει ωραία.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και τέλος το τυρί. Ανακατεύουμε και το ριζότο μας είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3