H συνταγή της ημέρας είνια ριζότο με κολοκύθα κίτρινη. Ένας συνδυασμός που αξίζει να δοκιμάσετε!
Υλικά για 4 άτομα
- 700gr κολοκύθα κίτρινη
- 200 gr ρύζι καρολίνα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κύβο κοτόπουλου
- 100 gr κεφαλοτύρι
- 10 gr βούτυρο
- 1 ltνερό
- 5 κ.σ. λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το νερό με τον κύβο σε μία κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν ώστε να κάνουμε ζωμό κοτόπουλου.
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κυβάκια.
- Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι και το αφαιρούμε όταν αρχίζει να μαυρίζει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό.
- Όταν είναι έτοιμο το κρεμμύδι ρίχνουμε και τα κυβάκια κολοκύθας και τα σοτάρουμε για 7 λεπτά ανακατεύοντας που και που για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Στην ίδια κατσαρόλα μετά το πέρας των 7 λεπτών ρίχνουμε και το ρύζι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και ρίχνουμε το ζωμό. Αφήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για άλλα 5 λεπτά μέχρι το ριζότο μας να χυλώσει αλλά να παραμένει υδαρές. Σχόλιο: Μπορεί στην αρχή το ριζότο να φαίνεται πολύ υδαρές αλλά το ρύζι θα απορροφήσει το νερό και στη συνέχεια θα χυλώσει ωραία.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και τέλος το τυρί. Ανακατεύουμε και το ριζότο μας είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!!