24 Φεβ, 2020

 Είναι αληθές ότι ενώ η τεχνολογία είναι καινούργια, το ένστικτο που ικανοποιεί δεν είναι καθόλου νέο.Οπως είναι γνωστό από το ξεκίνημα του πολιτισμού, ο άνθρωπος επιθυμούσε να απεικονίζει τον εαυτό του και ιδιαίτερα το πρόσωπό του με οποιαδήποτε τρόπο αυτό ήταν δυνατόν.

 Οπως αποδεικνύεται σήμερα, ένας τρόπος τέτοιας αυτοαπεικόνισης είναι και με τα μεγαπίξελ του κινητού τηλεφώνου. Και αυτή ήταν η αρχή!

 Μέρος της καθημερινότητας έχουν γίνει πλέον τα Social Media και οι μόδες που βγαίνουν κατά καιρό. Εκείνη που επιλέχθηκε ως λέξη της φετινής χρονιάς από το Μεγάλο Λεξικό της Οξφόρδης είναι η selfie,η οποιά κυριαρχεί εδώ και πολύ καιρό.Η χρήση αυτή της λέξης αυξήθηκε κατά 17 χιλιάδες τοις εκατό μέσα στους περασμένους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με την επιτροπή των Λεξικών της Οξφόρδης που κάθε χρόνο εκδίδει το Oxford English Dictionary.

 Τι ακριβώς σημαίνει αυτή η καινούργια λέξη που μπήκε τόσο δυναμικά στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων; Οπως αναφέρει ο ορισμός, selfie είναι μια φωτογραφία που βγάζει κάποιος μόνος του, συνήθως με το έξυπνο κινητό του τηλέφωνο ή με μια webcam, και αναρτάται σε κάποια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Κορυφόθηκε όμως με συνδιασμό το γνωστό duckface! Άπειρες φωτογραφίες με άπειρα κορίτσια κυρίως που ποζάρουν στην κάμερα και προσπαθούν να πάρουν την πιο πετυχημένη duckface έκφραση που υπάρχει. Μόνο που duckface και επιτυχία δεν πάνε μαζί. Πως μπορείς να πετύχεις κάτι ωραίο όταν προσπαθείς να κάνεις την φάτσα σου να μοιάζει με φάτσα πάπιας;

 Αν δεν είσαι λάτρεις αυτής της μόδας και σου αρέσουν οι ομαδικές selfie,τότε η μόδα είναι με το μέρος σου.Δημιουργήθηκαν τα κοντάρια που τραβάνε από μακρυά μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων ή μακρυνά τοπία.

Μετά ήρθε η "brelfie". Μια νέα μόδα που καλεί τις γυναίκες να βγάζουν selfies την στιγμή που θηλάζουν.Αφορμή για αυτή τη νέα τάση στάθηκε το γεγονός ότι το facebook ζήτησε από μια Βρετανίδα μητέρα να απομακρύνει την φωτογραφία της που θήλαζε επειδή κρίθηκε από το γνωστό κοινωνικό δίκτυο ως ακατάλληλη.

Πιοσυγκεκριμένα,η Kaya Wright, μητέρα δύο παιδιών, ξαφνιάστηκε όταν μια φωτογραφία που απεικονίζει την ίδια να θηλάζει τον γιο της στο μπάνιο χαρακτηρίστηκε ως ακατάλληλη από το facebook και έτσι μοιράστηκε την ιστορία της με τις διαδικυτακές φίλες της. Μέσα σε λίγε μέρες γυναίκες σε όλη τη Βρετανία άρχισαν να ανεβάζουν φωτογραφίες θηλασμού στο Ιnstagram και στο Facebook σε ένδειξη διαμαρτυρίας!

Κι ενώ υπάρχει μεγάλη μερίδα ανθρώπων που υποστηρίζουν αυτή τη νέα τάση, και κυρίως θηλάζουσες που η μια μετά την άλλη ανεβάζουν brelfies, υπάρχουν κι εκείνοι που αντιδρούν, καθώς θεωρούν ότι ο θηλασμός αποτελεί μια πιο προσωπική στιγμή και δεν θα έπρεπε να εκτίθεται με αυτόν τον τρόπο, ενώ εκφράζουν και τις αντιρρήσεις τους στο να εκτίθενται βρέφη και μικρά παιδιά στα social.

Ποιες selfie και πράσινα άλογα; Μόδα ήταν και πέρασε, μιας και οι χρήστες των social media έχουν πέσει με τα μούτρα στο #tbt.Τι σημαίνει το εν λόγω hashtag που αποκλείεται να μην έχετε δει έστω και μια φορά στο Instagram;Η ερμηνεία του είναι «Trhowback Thursday». Χρησιμοποιείται όταν κάποιος χρήστης ανεβάζει μια φωτογραφία στα social media, η οποία θα πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Να είναι παλιά, από μια διαφορετική εποχή της ζωής σου. Όχι για παράδειγμα φώτο της περασμένης εβδομάδας. Και φυσικά, πρέπει να «ανέβει» Πέμπτη και όχι άλλη μέρα μες την εβδομάδα.

Οι stars του εξωτερικού έχουν λατρέψει το εν λόγω hashtag (#tbt), έχοντας βρει ένα τρόπο να αυτοσαρκάζονται, ποστάροντας στιγμιότυπα όχι και τόσο κολακευτικά από το παρελθόν τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3