24 Ιαν, 2020

 Μια προσωπική ιστορία του βραβευμένου σεναριογράφου Γιώργου Μακρή παίρνει σάρκα και οστά και γίνεται παράσταση. «Οι χήρες και οι μακαρίτες» έρχονται να φέρουν πολύ γέλιο... με το ταξίδι τους να ξεκινάει από την Ρόδο...όχι τυχαία!  

Ο Γιώργος Μακρής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλύρηνση κατά Πλάκας Δωδεκανήσου επέλεξε να είναι ο πρώτος σταθμός γιατί όπως δηλώσε ο  ίδιος σεναριογράφος μέρος τον εσόδων θα δοθούν στα άτομα με Σκλήρυνση κατά πλάκας.

Έτσι, 1 και 2 Δεκεμβρίου «οι χήρες και οι μακαρείτες» θα βρίσκονται στο νησί της Ρόδου, στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου.

  

Παίζουν οι ηθοποιοί, Γιώργος Μακρής, Σπύρος Θεοδόσης, Μαίρη Βλουτή. Γιώργος Μαυρας, Μικαέλα Ζούστη, Σταυρούλα Ζάμπρα και σε ρόλο έκπληξη φιλική συμμετοχή η μοναδική Τιτίκα Σαριγούλη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Κείμενα – Σκηνοθεσία: Γιώργος Μακρής Διεύθυνση Φωτογραφίας: Peter Tamas Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Μακρής Φώτα – ήχος: Stage 51 Σκηνικά: Περικλής Πριστούρης Ενδυματολόγος παράστασης: Τούλα Μακρή Τις γυναίκες ηθοποιούς ντύνει η ΙQ Phasions ενδυματολόγος: Η ηχογράφηση έγινε στο North Studio Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος Στίχοι τραγουδιού παράστασης: Νάσος Ρόγκας Μουσική – Ενορχήστρωση – Παραγωγή: Άκης Μελής Δημόσιες Σχέσεις: Νάσος Ρόγκας Παραγωγή: ΙΝFO SPORT MEDIA

Μια ματιά στο σενάριο της παράστασης!

Ο πάτερ Άδης Σαρακοστιανός είναι ιερέας σε μια εκκλησία κάποιας πόλης. Ζει μόνος του και είναι ιδιοκτήτης σε ένα από τα πολύ γνωστά γραφεία κηδειών της πόλης με την επωνυμία GAME OVER. Εθισμένος στο ποτό, στην καλή ζωή και λάτρης του γυναικείου φύλου. Βοηθός του πάτερ Άδη Σαρακοστιανού στο Γραφείο Κηδειών και στο Νεκροταφείο είναι ο Ακίνδυνος Αλβανός. Μέσα στην οικονομική κρίση η οποία και μαστίζει τη χώρα ο πάτερ Άδης είναι τόσο τυχερός που ταυτόχρονα έχει 4 κηδείες. Τέσσερις (4) διαφορετικές γυναίκες του ζητούν να κηδέψει τους άνδρες τους. Η πρώτη είναι από την Κρήτη, η δεύτερη από τη Μύκονο, η τρίτη από το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας και η τέταρτη είναι Πόντια. Όλες του ζητάνε η κηδεία του συζύγου τους να γίνει σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα του τόπου της κάθε μίας. Όλες έχουν διαφορετικό γούστο ακόμα και για το φέρετρο αλλά και γενικά για την ταφή του αγαπημένου της. Βλέπουμε πως έχασε η κάθε μία τον σύζυγο της μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις αλλά και τρελή δράση. Ο πάτερ Άδης φέρνει τα πάνω κάτω! Άλλον θάβει, άλλον καίει, μπερδεύει τα ήθη και έθιμα κατά την ταφή. Γίνεται ένας χαμός! Άλλος πονάει, άλλος κλαίει, άλλος θρηνεί. Επτά διαφορετικοί χαρακτήρες σε ρυθμούς εξοντωτικούς. Ο Πάτερ ερωτεύεται μια από τις χήρες. Το ίδιο και ο νεκροθάφτης. Έχουμε ένα νεκρό που τελικά δε είναι νεκρός. Έχουμε έναν αδερφό που παίρνει τη θέση του αδερφού του για να μην αποκαλυφθεί ένα ερωτικό σκάνδαλο.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3